Published by poolcenter on 2019-03-04

Andra pooltyper

GLASFIBER POOL

Glasfiberpool är den pool som tagit flest marknadsandelar på sista tio åren. En av orsakerna är förstås att den levereras som en färdig enhet som man bara sänker ned på plats. Du behöver inte bygga ihop själva poolen. Livslängden är dessutom lång och komplikationer inte särskilt vanliga. Att tänka på är att markarbetena och grävningen utföres på rätt sätt och dräneringen är extra viktig. Kvaliteten på glasfiberpool är ofta väldigt varierande vilket ibland kräver att du gör en extra gjutning för att livslängden och prestandan på din pool skall hålla.

TRÄ POOL

Träpoolen är ett flexibelt material och kräver mer skötsel och omvårdnad för att hålla länge.(Jämför med båt i plast och trä).Det vanligaste materialet är furu och priserna ligger mycket lägre än glasfiber och betong etc. När det gäller popularitet kan man säga att träpooler är på tillbakagång om man tittar på statistik vad folk väljer när de handlar pool. För 10 år sedan och tidigare var träpoolen den klart vanligaste.

 

PREFABRICERAD LINER POOL -STÅL   

Stålpoolen är en populär poolkonstruktion som antingen bygger på förzinkad plåt eller rostfri sådan, som då är den dyrare varianten.

Ståålpoolen byggs oftast på gjuten bädd. En annan variant är att man bygger poolen på en packad bädd där man fyller på med dränerande material när poolen är på plats.

 

LECABLOCKS POOL

Det finns ytterligare en variant av pool bygge som inte är så vanlig.Det är lecablocks pool. Här kommer det dock att behövas en hel del murarkunskaper. Kan man mura själv är detta ett intressant alternativ. I annat fall får man ta lösningen med hantverkare.

 

GJUTEN BETONG KLÄDD MED KAKEL

På våra breddgrader är gjuten pool inte lika vanligt som utomlands. Denna pooltyp är den i särklass mest exklusiva poolen. Att lägga miljonbelopp på en sådan pool är inte ovanligt. Fördelen är att du kan specialdesigna den och göra formad allt efter dina egna idéer. Att därefter lägga in färgad mosaik i poolen blir pricken över iet.

 

Fördelar och nackdelar är det bäst att Du rådfrågar din poolrådgivare på plats när Du besöker olika återförsäljare.

Lycka Till med poolköpet.

Avslutar här mitt inlägg med lite tips på tillbehör :

  • Poolöverdrag
  • Pooltak
  • Trappa/stege
  • Poolbelysning
  • Pool Värmepump
  • Poolstädare och rengöringsmedel till poolen

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *