Published by poolcenter on 2016-09-04

För och nackdelar med glasfiberpool

Att skaffa en pool är inget ovanligt idag. Många väljer att skaffa sig bekvämligheten att kunna svalka sig i trädgården en riktigt varm sommardag. Vissa väljer en uppblåsbar pool, andra en bubbelpool – här tar vi upp för- och nackdelarna med att skaffa en glasfiberpool.

 

Fördelar med glasfiberpool

Låga underhållskostnader med glasfiberpool

Ytan (gelcoat) hos glasfiberpooler gör dem mycket lätta att underhålla. Detta eftersom ytan har en effekt som effektivt hämmar tillväxten av alger. Med mindre alger krävs också mindre kemikalier för att hålla glasfiberpoolen i ett bra skick.

När glasfiberpoolen väl är införskaffad krävs längre inga större investeringar. Det finns ingen liner att byta ut och den kräver knappast några större renoveringar. Självklart krävs fortfarande en del pengar för att hålla vattnet i poolen rent.

Inbyggd komfort

De flesta glasfiberpooler kommer med inbyggda stegar och sittplatser i som sedan kan utnyttjas i vattnet. Vill man inte ha det går det självklart att hitta modeller som inte har dessa bekvämligheter – men det är definitivt något som de allra flesta uppskattar i en pool.

Smidig installation

Eftersom själva skalen och strukturen redan är tillverkade på plats, går installationen relativt smidigt till. Att de är tillverkade någon annanstans kan också ge en trygghet om man inte är riktigt bra på det själv.

Installationen är vanligtvis klar mellan 3 – 5 veckor.

 

Nackdelar

Begränsade former

En nackdel med glasfiberpool är att de tenderar att vara något begränsade i sina former och storlekar. Självklart finns ett stort urval, men vill du anpassa formen efter särskilda önskemål kan det bli svårt. I sådana fall kan det vara bättre att bygga själv.

Det här gäller också storleken. Då fundamentet ska transporteras från fabriken till dig, kan de inte vara hur stora som helst.

Kort sagt finns det både för- och nackdelar med att skaffa en glasfiberpool. Oavsett så är det många som har valt just glasfiber och är mycket nöjda med det. Men allt beror på ens egen unika situation om det passar med en glasfiberpool.

Läs artikeln på bygghemma om hur man lägger ner en glasfiberpool.

Glasfiberpool

Glasfiberpool