Published by poolcenter on 2020-03-04

Tre heta poolrobotar

Pool inomhus eller utomhus blir mer och mer populärt. Det finna alltifrån de enkla uppblåsbara poolerna för barnens lek till de mer avancerade som är nedgrävda i marken. Användningen av poolen, tillgång till utrymme på tomten och ekonomin är de viktigaste faktorerna som styr valet av pool. Oavsett vad man väljer så kommer man också att behöva rengöra poolen för att hålla hög kvalitet på badvattnet.

Det finns ett antal pooldammsugare eller robotar att välja på. Robotarna suger ren bottnen och några klarar även av att klättra upp och rengöra väggarna. Priset ligger på cirka 3-15000 kr beroende på vilken kapacitet man önskar. Här tre exempel för hemmabruk och olika behov.

Swim & Fun Manta
Ett enkelt alternativ som rengör botten på en pool med max 4,6 m diameter och 1,2 meters djup. Den är programmerad för att suga rent bottnen under 60 minuter. Behöver man längre tid kan man bara starta om den och den kör ytterligare 60 minuter. Passar bra för den enkla sommarpoolen. Det går att komplettera med en fjärrkontroll om man så önskar.

Maytronics Dolphin
Det här är en robust och smakrikt designad robot om man är ute efter det estetiskt tilltalande. Den klarar att rengöra bottnen och väggarna på både små och lite större pooler. Även den här har bluetoothstyrning och kan programmeras enligt ett veckoschema så att den till exempel är i funktion mer under helgen då pollen används mer frekvent. Den är uppskattad av många och har fått Bäst i test när poolrobotar testades – en test som refereras till på Pooldammsugare.se

Raptor
Roboten Raptor gör rent både bottnen och väggarna i poolen. Med en bluetoothstyrning kan man bestämma om endast en del av poolen som ska rengöras eller både bottnen och väggarna. Man kan också programmera in hur lång tid den ska vara aktiv. Den klarar att dammsuga 1-3 timmar. Raptor har fått fina recensioner i olika tester. Den är effektiv och pålitlig.

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *